Nederland, 2 april 2024
SOS Update 2-4-2024; OPNIEUW NOOD VOOR SKYE
Al een half jaar geleden inmiddels dat we Skye bij haar lieve baasjes hebben op moeten halen en nog steeds geen blijvende oplossing gevonden!!!
Ze is maanden bij collega’s Esther en Nikita in opvang geweest maar door teveel prikkels daar was het beter een rustiger plekje te zoeken.
We hebben een paar maanden geleden opvang gevonden waar ze lekker hond alleen was en ze is helemaal blij en tot rust gekomen.
Nu moet ze daar helaas ook weer met spoed weg, foster moet geopereerd worden en kan Skye niet langer houden….
Dus terug naar Esther en Nikita waar het te druk is voor haar?
Ook geen optie!!
MENSEN PLEASE!!! ERGENS MOET DAT LIEVE THUIS ZIJN VOOR SKYE!!!!
DIT BREEKT WEDEROM MIJN HART!!!!!

Nederland, 26 oktober 2023
Het is inmiddels een week geleden dat ik SKYE’s wereld heb doen instorten…
Op weg naar de foster heb ik echt uren zitten denken en was bijna om gedraaid en had haar mee naar mij genomen. Instant verliefd op deze waanzinnig goeie lieve hond! Vreselijk emotioneel ook voor mij, ben er na een week nog steeds niet goed van.. Je kunt niet anders dan meteen voor haar smelten hoor!
Het was uiteraard een hele moeilijke week voor haar. Van een huis waar ze hond alleen was naar een foster waar toch nog meer andere dieren zijn. Best moeilijk voor het oude meiske!
Maar na een week kunnen we zeggen dat ze een beetje haar draai begint te vinden. Voor zover mogelijk want een week is natuurlijk veels te kort.
En ook de fosters zijn in no time verliefd geworden op deze mooie ziel! “Het is officieel we zijn tot over onze oren verliefd helaas kan onze liefde hier niet blijven omdat ze gesteld is op haar rust en wij hier 6 honden hebben lopen die ze tolereert maar toch liever een plekje als hond alleen waardeert. Daarom zoekt deze geweldig, lieve, zachtaardige oude dame een nieuw fijn thuis. Echt mensen dit is een lot uit de loterij. Ze loopt netjes aan de lijn, is zindelijk, kan met katten is gek op kinderen en op haar rust. Ze is gek op mensen, meer dan op andere honden. Wie geeft dit meiske een mooi thuis?”
Maar wij zijn maar zilver voor haar, en ze verdient goud!
Haar eerste post is door velen gedeeld en ik hoop dat deze post ook weer zoveel gedeeld wordt zodat we dat mooie rustige plekje voor haar gaan vinden! Ze verdient niets minder dan dat…

Nederland, 15 oktober 2023
Komende week gaat SKYE verhuizen naar haar TIJDELIJK thuis.
Dan krijgt het meiske in ieder geval weer even rust!
Maar een blijvend thuis is veel beter dan van hot naar her (verhuizing Zuid-Limburg naar Noord-Holland is ook weer een flinke reis voor het oude meiske…)

Nederland, 10 oktober 2023
Een week geleden heb ik SKYE gepost en nog geen reactie helaas…
De situatie thuis is dramatisch! Ik kreeg video’s van camerabeelden gestuurd en de terror daar in de straat! Niet normaal!!
Ook midden in de nacht!
Wandelen met Sky is bijna onmogelijk aan het worden… Het arme dier krijgt hier echt een trauma van….
Willen jullie asjeblieft nog eens delen allemaal?
En als er iemand is die Skye een tijdelijk veilig thuis kan geven mag dat ook!!!

Nederland, 3 oktober 2023
Deze herplaatsing breekt echt mijn hart..
De meest geliefde hond ter wereld….
Al 7 jaar woont SKYE, voorheen Hera, bij haar lieve bazinnetje en haar dochter. En de golf van tragedies die hun overkomt heeft ervoor gezorgd dat Skye echt niet meer kan blijven… Voor haar eigen veiligheid en rust…
Skye was zo welkom! De hulphond van de lieve dochter die autistisch is en toen nog een kind was. Skye was en is nog steeds haar alles!
Zonder al teveel privé dingen te gaan vertellen komt het er in het kort op neer dat de gezondheid van moeder dusdanig is achteruit gegaan dat uitlaten niet meer mogelijk is, in combinatie met buurtproblemen die zo gevaarlijk zijn dat ze al op het nieuws zijn geweest.
Terwijl ik dit zo schrijf klinkt het allemaal niet zo erg maar geloof me, het is heel erg complex en moeilijk.. En dit alles heeft grote gevolgen voor Skye, die steeds ongelukkiger en banger wordt..
Was ze vroeger een stabiele hond, nu komen er angsten naar boven die ze eerder niet had. Wellicht versterkt door haar ouderdom en de daarbij horende lichamelijke kwaaltjes van een wat oudere hond.
Het leven is niet meer leuk voor Skye en zij verdient een rustige oudere dag! Geen stress! Geen angst.. Ik zoek voor Skye die nu 9 jaar is een rustig nieuw thuis. Bij lieve misschien oudere mensen, geen jong gezin met kinderen. Een huis met tuin waar ze lekker in het zonnetje mag liggen. Waar ze een wandeling kan maken zonder angst en dreiging van die vreselijke hangjongeren. Een echt veilig thuis waar ze hopelijk nog een aantal jaren in rust en liefde mag wonen! Want dat verdient dit meiske enorm!!
Dit is wat haar lieve bazinnetje over Skye schrijft;
‘Onze lieve Skye kwam bij ons wonen in juli 2016, er was gelijk een klik tussen mijn dochter en skye iets wat ik zelf heel belangrijk vond gezien haar verstandelijke beperking en autisme.
We wisten dat Skye een operatie had ondergaan maar niet dat ze een plaat in haar achterpoot had daar kwam ik na de check-up bij de dierenarts achter. Dat is wel iets waar we rekening mee moesten houden vooral in de winter kan ze daarom niet te lang lopen.
Skye is vanaf de 1e dag superlief en aanhankelijk geweest, ik had een bench gekocht maar die was totaal niet nodig , ze heeft nooit iets stuk gemaakt…heb niks van speelgoed hoeven wegleggen … enige wat skye leuk vond was de sokken die nam ze graag mee naar buiten .
Skye is niet veeleisend ze vind het leuk om te wandelen maar ze is al snel tevreden, half uurtje is prima. Door de tijd heen kreeg skye wat meer last van lopen / hinkelen ik dacht dat het met de plaat in haar poot te maken had maar dat bleek niet het geval , komt door artrose , ze krijgt hiervoor medicatie.
In de zomer heeft ze die in lagere dosering nodig maar als t echt kouder is dan opbouwen en gaat t wandelen prima maar sowieso bij kou niet te lang lopen
Skye is lief naar kinderen groot en klein… met onze kat was geen probleem net als met de konijntjes, echter komt een vreemd dier in de tuin dan laat ze wel van zich horen.
Skye blaft vrijwel nooit… uiterst zelden dus als ze dat doet is er ook echt iets wat afwijkt van “normaal”
Als ze een andere hond niet mag kan ze wel wat grommen en haar haren gaan rechtop staan.
Skye is aan de ene kant nieuwsgierig naar andere honden en tegelijk ook snel angstig aangelegd , toch maakt ze hier en daar wel contact
In de afgelopen maanden zien we gedragsveranderingen enja deels heeft dat te maken met het ouder worden… skye is nu zo’n 9jaar , ze reageert nu wel sneller angstig en heviger op onweer, is bang voor vuurwerk
Ze sliep eigenlijk altijd boven bij mijn dochter onder haar hoogslaper maar sinds kort blijft ze vaker beneden in woonkamer
In de ruim 7 jaar dat ze bij ons is zoals gezegd nooit iets uitgehaald… maar ineens heeft ze enkele weken geleden de prullenbak ontdekt ook als daar amper iets in zit gooit ze die omver. Ze eet laatste tijd wat minder… bedelt wel graag als ze de kans krijgt
Haar kauwbotten verstopt ze graag in de tuin. Met wandelen loopt ze in begin enthousiast maar kan ze ineens blijven staan, kijkt om zich heen… soms naar haar voorpoten alsof ze even niet meer weet wat te doen
Skye heeft alle inentingen gehad, altijd ontworming en vlooien en teken behandeld
Ik gun mijn lieverd een beter leven nu ik haar niet meer kan bieden wat ze nodig heeft en dat breekt mijn hart. Maar ik zie nu ook hoe ongelukkig ze is en dat breekt ons nog veel meer…”
Kunnen we er allemaal samen voor zorgen dat alle 3 deze lieve zielen rust gaan vinden? Door allemaal te delen?
Skye verdient echt niets minder dan het aller-allerbeste thuis!!

Voor meer informatie vul dan gauw het contactformulier in. 😊

    Ik heb interesse en wil meer informatie

    Wat leuk dat je interesse hebt in deze kanjer. 
    Laat je gegevens achter en ons streven is om binnen een dag contact met je op te nemen.
    HOOR JE NIETS... ? Vergeet dan niet om je SPAMBOX te controleren...
    Stuur je liever een berichtje via Whatsapp, dat kan natuurlijk ook op 06 81 27 14 78, we willen uw wel vragen om whatsapp te gebruiken en niet te bellen, we zijn niet altijd in de gelegenheid om meteen op te nemen. Alvast bedankt.