Update! Knuffelbeer Horus heeft zijn gouden mandje gevonden! Jippie!!

Nederland, 5 augustus 2023

Het spreekwoord “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij” heeft vandaag weer eens bewezen echt waar te zijn!!
De nood was hoog, zo hoog als ik in mijn carrière nog nooit heb gehad.. En geloof me, ik ben intussen heel wat gewend met traumahonden en de ontelbare fosterhonden..
Een lieve facebookvriendin heeft mijn bericht gedeeld (de kracht van Facebook!!) en lieve vrienden van haar zagen mijn noodkreet!
Na een geweldig telefoongesprek wat geweldig voelde zijn ze vanavond al komen bezoeken!
En wat denk je? Horus heeft gekozen! Zelf!!! Hij gaf zijn zegen!!!
Kwam ik normaal niet verder dan mijn oprit, we hebben met ons allen gewoon een dikke 100 meter gelopen!!
De positieve energie die dit zeer ervaren stel uitstraalde was te voelen!
Dus Horus heeft zijn gouden mand gevonden en dit gaat daar helemaal goed komen! Ik heb er voor 1000% vertrouwen in!!
De ervaring, de rust, de perfecte omgeving, alles klopt!!
Iedereen vanuit de grond van mijn diep ontroerde hart dankjewel voor het delen! Iedereen dank die zich samen met mij hard heeft gemaakt om onze Horus opnieuw te redden!!
Jullie zijn allemaal, stuk voor stuk, geweldige mensen!
Komende nacht ga ik diep slapen met een dikke glimlach. Geen nat kussen meer voor mij!!
Nog een paar nachtjes mijn lieve Horus, dan begint je mooie nieuwe toekomst!! ❤️❤️❤️❤️❤️
‼️‼️DRINGENDE OPROEP ‼️‼️
HORUS zoekt echt MET SPOED een beter plekje!!
Hij is sinds 5 dagen bij mij in opvang met de bedoeling dat hij mocht blijven maar helaas gaat het hier finaal mis…
Door zijn beperking (te vergelijken met een down-syndroom) kan Horus niet omgaan met het grote roedel van mij waar hij in is terecht gekomen. De schok van weg moeten bij zijn vertrouwde thuis waar hij 3.5 jaar woonde is te groot voor hem en de eens zo lieve zachte Horus is compleet de weg kwijt en overweldigd door zijn nieuwe enge omgeving..
Zijn reactie is onvoorspelbaar nu wat resulteert in dat mijn roedel hem nu niet vertrouwt en af stoot en zelfs aanvalt. Dit leidt tot zeer gevaarlijke situaties waarin ik zowel de veiligheid van Horus maar ook van mijn honden en katten niet kan garanderen..
Ik zoek voor Horus een thuis waar voor nu geen andere dieren zijn, of maar 1 lieve stabiele zachte hond want hij vindt honden wel heel leuk! Hij moet eerst helemaal tot rust komen en weer zichzelf kunnen worden. Dan zal hij weer de oude lieve sul gaan worden die hij normaal is.
Ik zoek mensen met een groot hart, die deze arme stumper een kans willen geven. Horus is niet moeilijk, alleen nu echt compleet de weg kwijt en dat gun ik hem (en mijn eigen roedel) niet.
Iedereen lijdt onder deze situatie. Het gescheiden houden is moeilijk. Horus is of in de gang of in de tuin, maar met de wisselingen moet hij door de kamer waar ook al mijn honden zijn. Dat geeft veel gevaarlijke situaties en veel stress bij iedereen..
Wie kan me helpen een passend thuis te vinden voor Horus??
ALLEMAAL MASSAAL DELEN ASJEBLIEFT.
Deze situatie mag niet te lang meer duren… 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Update! Knuffelbeer Horus heeft zijn gouden mandje gevonden! Jippie!!

Nederland, 13 juni 2023

💔💔💔 De meest trieste post ooit…. 💔💔💔
Wie had dat ooit gedacht… Onze Horus…. Hij moet helaas een nieuw thuis zoeken…. Dit rukt zijn hart en het hart van zijn lieve baasjes in duizend stukken…… 😭
En het mijne ook….
De meest perfecte liefdevolle familie voor Horus! Die had ik gevonden en daar was hij zo gelukkig!! Drie mooie jaren waren ze een hecht gezin. Met de katten, kippen, konijnen en met Vancha, hun andere hond. Maar aan dat geluk is een einde gekomen en Horus is er niet meer veilig… 😓
Lees hier het aangrijpende verhaal van zijn liefste baasje;
“Enkele jaren geleden kwam Horus ons gezin vervolledigen. Dit verliep super… hij was een lompe, lieve en zachtaardige pup. Echter merkte ik na een tijdje dat hij bij jet volwassenen worden minder lief benaderd werd door onze oudere hond. Wat eerder heel goed ging tussen hen veranderde nu plots. Als pup leerde ze hem heel veel hondengedrag aan… Horus zag haar als een echte leermeesteres en ging haar als hechte vriendin beschouwen. Het was prachtig. Toen werd Horus een volwassen reu en vond onze oudere hond zijn mentale beperking niet meer aanvaardbaar. Ik sprak hier Tessa eens over aan en kon het verder goed onder controle houden. Ze gromde, hapte als waarschuwing maar verder ging het niet.
Enkele weken geleden riepen mijn kinderen me in paniek. Onze oudere hond had Horus vast in de nek en wou niet meer lossen. Horus piepte van de pijn en pas wanneer ik er was liet ze los. Ze ziet mij duidelijk als haar bezit.
Omdat Horus mentaal beperkt is snapt hij niet dat hij van haar afstand moet nemen nu. Hij houdt wel nog van haar en wilt spelen. Hij gaat haar dan opzoeken en zij bijt hem opnieuw.
Onze katten profiteren van de situatie en besloten onze oudere hond te vergezellen met dit fout gedrag naar Horus toe.
Dit is zo pijnlijk… Horus snapt het niet en hierdoor zal hij een grote kans oplopen opengebeten te worden.
Hierdoor moest ik met pijn in mijn hart en die van mijn kinderen, in samenspraak met de stichting kiezen voor zijn veiligheid. Horus moet naar een veilige roedel gebracht worden.
Ik ben echter niet snel tevreden met potentiële eigenaars.
Je moet beseffen wie Horus is en 100% houden van zijn ‘gebreken’… gebreken die eigenlijk net zijn mooi karakter maakt maar wel werk vragen. Hij vergeet snel, kan helaas maar beperkte zaken maar ik kan je oprecht zeggen dat hij je enkel liefde teruggeeft in vijfvoud. En die liefde verdient hij omgekeerd ook.
Ik hoop op een gouden mandje waar ik af en toe nog eens een blik in zijn leventje van mag te zien krijgen…. “
Horus heeft een mentale beperking, te vergelijken met het down-syndrome bij mensen. Hij heeft het denkvermogen van een onschuldige kleine pup!
Hij ziet geen gevaar, kent de signalen van een andere hond niet. Is de onschuld zelve en altijd de lieve goedzak die alles met zich laat doen!
We zoeken voor hem een thuis met wel nog een superlief goedaardig hondenvriendje! Dat heeft deze jongen beslist nodig!
Wandelen vindt hij eng en doet hij liever niet. Kan hij niet overzien.
Dus een thuis met een tuin is wel een vereiste.
Mensen die reageren moeten door een zware keuring van zowel mij als zijn baasjes! Voor Horus is goud te weinig, het moet een diamanten thuis zijn!!
Horus is ruim 3.5 jaar oud nu en NIET gecastreerd omdat dat gezien zijn beperking niet mogelijk is.

Voor meer informatie vul dan gauw het contactformulier in. 😊