Update! Frenkie heeft een fantastisch gouden mandje gevonden! Jippie!!

Nederland, 2 november 2023

Voor de kleine FRENKIE, voorheen Athos, ben ik op zoek naar een nieuw thuis.
Frenkie is 2 jaar geleden geadopteerd door een lieve familie maar ik vermoed dat zijn slechte verleden gaandeweg naar boven kwam. De eerste 2 jaar van zijn leven waren ronduit slecht en ik vermoed sterk dat hij ook zeker mishandeld is… Hij is nu bijna 4 jaar oud.
Zie zijn eerste post van 11 oktober 2021
Frenkie is heel erg gevoelig voor onverwachte en ongewenste aanraking. Dat uitte zich bij zijn gezin in happen.
Pootjes, piemeltje en piemeltje schoon maken na een wandeling, liet hij dat in het begin nog gelaten toe, op een gegeven moment niet meer. Trimsalon, een absolute no-go….
Frenkie is nu bijna een week bij mij en ik zie een heeeeerlijk knuffelhondje wat alleen maar bij mij wil zijn. Zijn veilige plekje is naast mij onder een dekentje, zijn eigen kleine veilige coconnetje!
Ook snachts is hij geweldig! Hij slaapt onder mijn dekbed en dat vindt hij zalig!
Aaien, knuffelen, geen enkel probleem! Maar, nooit onverwacht zeker niet op zijn uiterst gevoelige achterhandje. Denk dat hij nog bang is dat ik dingen ga doen die hij eng vindt.
Altijd zacht en liefdevol, niet ruw, en hij smelt onder mijn handen!
Hij is OK met mijn honden maar heeft er niets mee. Ook mijn katten vindt hij OK! Kinderen is hij ook gewend maar je zult begrijpen dat ik hem niet bij kleine onberekenbare kindjes plaats.
Ik zie een heel onzeker ventje wat alleen maar veiligheid en liefde zoekt… Hij opent zich in die paar dagen al helemaal naar mij! Ik weet 100% zeker dat dit een goed manneke is, mits men rekening houdt met zijn knelpuntjes.
Hij loopt ook dapper mee aan de lijn! Hij kwam hier met een martingaal halsbandje en ik heb een anti-ontsnappingstuigje voor hem besteld. Maar, zeeeeer tegen mijn principes in, ga ik hem niet plagen met het tuigje. Teveel gedoe aan zijn gevoelige lijfje en ik wil de broze vertrouwensband die we nu al hebben niet schaden.
Dus hij loopt super dapper mee aan zijn halsbandje en geniet ook echt van de wandelingen! Dan wordt hij helemaal happy!
Ik zoek voor Frenkie; een warm thuis waar hij vooral niets moet! Iemand die heel veel thuis is, hij heeft op dit moment best wel wat verlatingsangst wat uiteraard begrijpelijk is.
Een thuis waar hij mag zijn wie hij is! Waar men respect heeft voor zijn verleden en waar hij tot niets gedwongen wordt. Dan heb je gewoon een wereldhondje aan hem!
Frenkie is absoluut niet moeilijk. Integendeel! Geef je hem zijn rust en veiligheid en zijn dekentje waar hij lekker onder mag liggen dan is hij helemaal tevreden!
Denk je dat jij het manneke snapt en wil je hem een gouden mandje geven?
Voor meer informatie vul dan gauw het contactformulier in. 😊