Nederland, 10 juni 2023

‼️‼️‼️ HELP! Onze ELLA is zo doodsbang… ‼️‼️‼️
Hoe hartverscheurend is het als je je schat, je harige kind waar je zo van houdt zo moet zien lijden…. 😭
Maar amper 9 maanden heeft het geluk van Ella geduurd. Geadopteerd door een van de liefste mensen op deze wereld!
Maar hun geluk wordt hun niet gegund…. Door toedoen van een groep jongeren die bijna dagelijks knalhard vuurwerk afsteken onder de flat waar Ella woont…
Haar baasje ziet de doodsangst in de oogjes… Ella komt er niet meer uit en kwijnt weg… Constante stress vreet zowel Ella als haar lieve baasje op en hun lijden allebei… Gemeente/politie doen niets/te weinig… Alles is ingezet maar het baat niet dus zit er maar 1 ding op, we moeten voor het belang van Ella kiezen en een ander plekje voor haar zoeken… Dit rukt harten uiteen, dit is te gruwelijk voor woorden….
Was Ella een leuke onbezorgde lieverd toen ze kwam, nu kwijnt ze steeds meer weg en vrezen we uiteindelijk zelfs voor haar leven… Zo ongelukkig en bang is ze nu…
Dit is onbeschrijflijk leed aangedaan voor het plezier van anderen….
Lees hier het verhaal van lieve Vera, lees haar wanhoop en huil met haar mee…
“Op 1 okt. 2022 had ik het voorrecht om een vriendje voor Mingo te verwelkomen : Ella (vroeger Helen) kwam aan met een nieuw transport uit Roemenië. Nu ruim 8 maanden later, moet ik met héél veel pijn in het hart helaas op zoek naar een nieuwe thuis voor deze mega fantastische hond.
En waarom zul je denken ? Eén reden : het aanhoudend gepest en afsteken van vuurwerk en bommetjes. Meestal allochtone jongeren die niets liever doen dan de sfeer hier verpesten en daar plezier in vinden. Nee, niet één keer, maar meermaals per week !!! En dat al zeker 2 maanden lang !! Bommetjes tot op mijn terras !
Ik zie die prachthond gewoon wegkwijnen en dat kan ik helaas niet verhelpen. Ella verdient dit niet. Politie is al ontelbare keren gebeld, de pers is ingeschakeld, het kwam op het stadsbestuur… ik heb dus écht wel geprobeerd om iets aan die situatie te veranderen.
Ik ben al de hele voormiddag filmpjes en foto’s aan het bekijken, teruggaand in de tijd… en dan schrik ik bij het zien van de verandering : van een hele speelse en gelukkige hond, naar een hond die constant op haar hoede is en amper nog speelt. Ella verdient zoveel beter !!
Ella is graag buiten, en aangezien ik op een gelijkvloerse flat woon zonder tuin, huur ik hier vlakbij een hondenweide waar mijn honden zich kunnen uitleven… maar de laatste tijd beperkt dat uitleven zich grotendeels tot wat rondsnuffelen.
Ik wil dat Ella terug die onbezorgde speelse lieve hond wordt… en dan is een nieuwe thuis de enige mogelijkheid. Ze zal in het begin tijd nodig hebben om terug vertrouwen te krijgen, maar ze hecht zich heel gemakkelijk aan mensen : Ella is een échte mensenhond ! Ze heeft zoveel liefde te geven. Aan wie mag ze die liefde kwijt ??
Een thuis met een tuin heeft de voorkeur aangezien ze momenteel erg onzeker is én heel graag buiten is.
Geniet van de foto’s en de filmpjes en zie wat een grote schat Ella is.”

Wil je helpen met opvang en kun je ons meiske de broodnodige rust geven die ze nodig heeft weer de oude te worden?
Of nog beter; heb jij een blijvend goed en rustig plekje voor haar?
Onze Ella, en Vera, verdienen rust….

Voor meer informatie vul dan gauw het contactformulier in. 😊