Skip to main content
Dat Stichting Pandora een goed thuis zoekt voor roemeense hondjes dat wist iedereen al.
Maar we doen meer!
Naast de gebruikelijke hulp door sterilisatieprojecten en medische hulp aan dieren in nood in Roemenië zetten we ons ook in voor alle diertjes in Nederland!
Voorlichting, bewustwording!
Naast waarschuwen voor de gruwelijke broodfokkers en alarmberichten bij heet weer dat je je hond/kind niet in de auto achter moet laten als je gaat winkelen is een ander groot probleem; het vastbinden van honden buiten winkels en even snel een boodschap doen!
Daarom zijn we in samenwerking met PLUS Baarlo begonnen aan een project waarvan we hopen dat dit overgenomen wordt door alle winkels in mijn gemeente Peel en Maas!
Samen hebben we een waarschuwingsbordje ontworpen en opgehangen op de plaats waar meerdere malen per dag hondjes vast gebonden worden door (onwetende) baasjes. Merendeel mensen die de gevaren nog niet via social media gezien hebben en die zich dus niet bewust zijn van het gevaar.
In een steeds grimmiger wordend Nederland waar men steeds meer op moet letten voor criminaliteit moeten ook rustige dorpen zoals dat van mij zich hiervan bewust gaan worden vind ik.
Bind je hond NOOIT vast buiten een winkel. Dat doe je met je kind of je gsm toch ook niet?
De risico’s van dognapping worden dagelijks groter. Honden worden gestolen en dan of doorverkocht, of ze belanden in de broodfok, of ze worden mishandeld en vaak ook gedood… Ook eindigen sommigen in het gevreesde vechthonden circuit wat steeds meer in opkomst is en worden gebruikt als oefenhond… Uit mekaar gereten dus!
Dat wil je toch niet?
En wat denk je hoe een hondje dat vindt? De meesten zijn doodsbang en kijken alleen maar naar de deur tot hun baasje weer komt…
Daarom roep ik alle winkels en supermarkten in de gemeente Peel en Maas op hun klanten hierop te wijzen en ook zo’n bordje op te hangen!
Deze week zal dit nieuws ook in het plaatselijke krantje komen.
In de loop van de komende weken ga ik elke supermarkt langs.
Ik hoop dat dit initiatief zich ver buiten de grenzen van mijn gemeente zal verspreiden!
Wil je helpen? Ga dan langs jouw supermarkt en wie weet hangt daar ook binnenkort zo’n mooi bordje!
Wil je ook zo een geweldig bordje? Deze zijn te koop voor 35 euro, vul dan gauw het bestelformulier in.

    JA, ik wil graag dit bordje voor de supermarkt bestellen