Bestuursleden

Desiree Beulen

Voorzitter

Mijn naam is Desiree Beulen en alles is begonnen nu ruim 6 jaar geleden met de adoptie van mijn eigen griek Nikos en ik werd gevraagd of ik misschien baasjes wist voor zijn zus en broertjes. Die heb ik gevonden en ik ben nooit meer gestopt met baasjes zoeken! Voor die tijd had ik me nooit verdiept in de problematiek met zwerfdieren in het buitenland. Ik wist wel dat het daar niet goed was maar het was een ver van mijn bed show..
Toen ik me erin begon te verdiepen wist ik dat ik hier een doel had gevonden om me voor in te zetten en dat doe ik nu nog steeds met hart en ziel!
Sinds een jaar zijn we officieel een non-profit stichting begonnen en ons netwerk is heel groot. Iets waar ik heel trots op ben omdat ik toch aan de wieg heb gestaan van deze prachtige zaak!
De naam Pandora heb ik gekozen omdat mijn andere griekje zo heb genoemd nadat ik haar vergifitigd op straat in Griekenland heb gevonden. Pandora is in de griekse mythologie een prachtige vrouw die haar nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en het vat opende wat haar verboden was. Uit het vat kwam alle ellende, pijn en narigheid die zich over haar en de hele wereld uit stortte. Als allerlaatste kwam uit het vat; hoop! En die hoop zag ik in de doodsangstige ogen van de lieve mooie hond die daar op straat op gruwelijke wijze richting haar einde ging..
Mijn eigen Pandora, prachtig mooie hond, straathond die alleen maar ellende had gekend, had hoop toen ze mij zag! Dus deze naam heb ik haar gegeven en ook onze stichting wat ik symbolisch vind voor alle zwerfhonden die alleen maar ellende en pijn kennen en die onze stichting hopelijk de hoop op een mooi leven mag geven...

Esther van der Veld

Secretaris

Als kind ben ik opgegroeid met dieren en zij zijn altijd een onderdeel in mijn leven geweest. Een leven zonder kan ik mij niet voorstellen.

2 jaar geleden kwam Pandora Stichting voorbij met een foto en oproep van Red. Een kettinghond, waar ze een foster voor zochten. De foto kwam raakte mij enorm en zo ben ik in contact gekomen met Desiree van Pandora Stichting en is een mooie samenwerking ontstaan. Ik mocht Red fosteren en daarna nog vele anderen. Allemaal mooie en lieve kanjers die een kans op een beter leven verdienen. Ik zou ze allemaal wel willen redden, helaas lukt dat niet…. Maar ik kan wel iets doen en dat is altijd beter dan niets doen! Mijn wens is dat er een tijd komt dat wij niet meer nodig zijn, omdat mensen geleerd hebben om op een respectvolle manier met dieren om te gaan. Tot die tijd blijven we doen wat we doen.

Ondertussen zijn er ook wat lieverds blijven hangen, in januari 2021 is lieve, oude Biscuit bij ons gekomen, de dame kwakkelt wat af, maar zolang ze het naar haar zin heeft, laten we haar genieten. Ook is Boedha er in november bij gekomen, tja, eigenlijk een gevalletje fosterfailure. Maar nog steeds heel blij met deze grote, vriendelijke reus! Kortom een gezellige beestenboel met 5 honden (Bincky, Oreo, Hazel, Biscuit en Boedha), 2 katten (Pruttel uit asiel en Banjer straatkat uit Griekenland), Mr. Fluffy konijn, 3 cavia’s, Pepper ratje, Cookie, Nugget, zijdehoender kippen in huis. Daarnaast hebben wij altijd wel 2 hondjes in de opvang.

Naast het opvangen van de hondjes ben ik docente Nederlands en geef les op een ISK. Dat betekent dat ik lesgeef aan leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die de Nederlandse taal leren, daarnaast heb ik mijn eigen bedrijfje waar ik leerlingen ondersteun met betrekking tot hun leerontwikkeling, maar ook NT2 lessen voor anderstaligen verzorg.
Gelukkig kan ik het samen met mijn dochter Nikita doen, die de opleiding dierenartsassistentie volgt en in haar laatste jaar zit. Dieren zitten van kleins af aan in haar bloed, het was dan ook haar droom om dit te kunnen doen. Ondertussen zijn we beiden verliefd geworden op alle mooie schatten die al voorbij gekomen zijn.

Guido Verberne

Penningmeester

Mijn naam is Guido Verberne en ik ben 30 jaar. De liefde voor dieren is me met de paplepel door mijn moeder in gegeven, ben opgegroeid met honden en katten die altijd in vrede samen hebben geleefd. Ik ben veel jaren geleden eens mee geweest met een grieks transport en was behoorlijk onder de indruk van wat ik allemaal heb gezien. Op de terugweg vonden we een kleine pup met een gebroken pootje in the middle of nowhere in Roemenie. Deze hebben we mee genomen en naar een opvang gebracht en later heb ik Rommie over laten komen en geadopteerd. Ik heb ook nog een kat uit Griekenland en een afdank-katje uit Nederland. Dieren zijn mijn zielsmaten, ze begrijpen mij meer dan wat mensen ooit zouden kunnen. Ik zet mij dan ook met hart en ziel in om de arme stumpers een beter leven te geven

Nikita van der Veld

Bestuurslid

Ik ben Nikita en ik ben nu 21 jaar oud. Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met dieren.

Ik ben opgegroeid met katten en op jonge leeftijd leerde ik ook omgaan met cavia’s.
Toen ik 3 was kreeg ik mijn eerste cavia, op die voorwaarde dat ik mee zou helpen met het hok schoonmaken en voeren. De cavia was mijn beste vriend en ik nam hem echt overal mee naar toe. In de kinderwagen als we boodschappen gingen doen, op vakantie. Waar ik was, was de cavia.

Na jarenlang zeuren kreeg ik eindelijk op mijn 12de een hondje genaamd Bincky. Bincky is een Jack Russel x Vlinderhondje en op dit moment (2021) is hij 9 jaar oud. Overdag mocht hij lekker bij oma zijn en in de avond en in de vakanties was hij dan bij ons.

Toen ik 14 was kregen we Lara, een superlieve Labrador Retriever, erbij. Ze was blijven logeren omdat ik mijn eigen dierenopvang gestart was. Na 4 weken zeiden de vorige eigenaren dat we haar mochten houden omdat ze niet meer voor haar konden zorgen. En tja, wie kan er dan nee zeggen tegen een lief kopje van 9 jaar? Helaas moesten we Lara in december 2017 in laten slapen wegens een hele agressieve vorm van lymfeklier kanker.

In 2017 was de Chihuahua van onze buurvrouw zwanger en ik mocht helpen bij de bevalling. Mijn moeder zei alleen wel dat ik moest beloven dat er niet nog een hond bij zou komen. Uhm… oeps… mijn ogen vielen op een kleine zwart-witte Chihuahua pup, die ik uiteindelijk toch mocht hebben. Zijn naam werd Oreo.

Sinds 5 april 2020 hebben we er een Roemeense straathond bij genaamd Hazel. Hazel was een zeer getraumatiseerde hond. Maar gelukkig heeft ze door veel liefde en geduld veel stappen kunnen maken en is ze op haar oude dag een gelukkige hond.

Sinds 2 jaar vangen mijn moeder en ik honden op voor Pandora stichting. We hebben rond de 50 honden opgevangen en zijn er nu nog een aantal in afwachting voor een gouden mandje.
Oude Biscuit en lieve Boedha hebben ondertussen een mandje bij ons thuis gevonden.

Mijn droom is om mijn eigen dierenhotel te starten.