Waarom een Roemeens katje adopteren?

In Roemenië zijn de meeste katten die op straat zwerven aan zichzelf overgelaten. Er zijn daar helaas niet de middelen om alle dieren te helpen. Toch doen onze rescuers en de dierenarts hun uiterste best om te redden wat ze kunnen. De katten die ze redden zijn in alle jaargetijden buiten en moeten zelf zien te overleven. Eten zoeken is lastig, vies water kunnen ze natuurlijk wel overal drinken maar is ook zeker niet gezond. Ze worden vaak opgejaagd door de straathonden die ook op zoek zijn naar eten. Wanneer het kitten seizoen is, worden er zoveel moederloze kittens gevonden, in de meeste gevallen omdat de moeder het niet heeft overleefd. In Roemenië worden katten helaas door veel inwoners als ongedierte gezien, we hebben daardoor al de gruwelijkste beelden gezien. Toch probeert de dierenarts ze altijd te redden.

De kittens en katten worden in de meest bizarre situaties gevonden. In vuilnisbakken, dichte dozen, plastic zakken, noem maar op. Want ja als je ze niet wil en je moet ervan af, dan is dat daar 1 van de makkelijkste en gebruikelijke manieren. Door de katten en kittens aan te bieden voor adoptie hopen we dat ze een veel beter leven gaan krijgen en dat is gelukkig tot nu toe al heel vaak gelukt.

Al onze katten worden gesteriliseerd/gecastreerd zodra het kan. Poezen kunnen vaak sneller gesteriliseerd worden (vanaf 16 week) katers worden liever geholpen als ze iets ouder zijn. (vanaf 6 maand).
Al onze katten ouder dan 6 maanden zijn dan dus ook gesteriliseerd of gecastreerd, ingeënt, gechipt, ontvlooid en ontwormd, getest op katten ziektes fiv/felv en vaak ook giardia. Ze hebben een EU paspoort en een healthbook waar alle gegevens in staan. Bij kittens jonger dan 6 maanden wordt altijd gekeken of ze gesteriliseerd kunnen worden. Maar meestal blijven de jonge kittens ongeholpen en is dit aan de adoptant. De katten worden allemaal geplaatst met een contract. Nadat we er 100% zeker van zijn dat de kat bij jullie gaat passen kan deze worden getransporteerd naar Nederland of België met ons eigen 5☆ transport.

De adoptie kosten van 160 euro zijn een bijdrage in de kosten. Want 1 ding is zeker met de bijdrage die jullie betalen worden nooit alle kosten gedekt. Er zijn katten die doodziek zijn, echo, röntgen of infuus nodig hebben of lang onder behandeling zijn voordat ze geadopteerd kunnen worden, deze kosten worden nooit, maar dan ook nooit recht getrokken. Gelukkig zijn al onze rescuers dierenvrienden en vinden ze een huisje voor de dieren veel belangrijker. De adoptie bijdrage helpt weer om andere dieren te helpen.

Onze katjes zijn vondelingen, gewonde katjes die worden opgenomen. Niet elke kat wordt van straat gehaald, sommige worden na maanden huiselijk gezeten te hebben achter gelaten. Ook met onze maandelijkse sterilisatie projecten proberen we de overbevolking van dieren tegen te gaan. Sommige katten van deze sterilisatie projecten worden aangeboden voor adoptie zodat er voor hun een 2e kans is. Verwilderde katten worden gecontroleerd en na sterilisatie terug gezet.

Na dit stuk gelezen te hebben hoop ik dat er een beeld is van hoe het ongeveer in Roemenië gaat en wat de kosten zijn.