Meet Our Team

Desiree

Oprichtster en eerste aanspreekpunt

Mijn naam is Desiree Beulen en alles is begonnen in 2013 met de adoptie van mijn eigen Griek Nikos en ik werd gevraagd of ik misschien baasjes wist voor zijn zus en broertjes. Die heb ik gevonden en ik ben nooit meer gestopt met baasjes zoeken! Voor die tijd had ik me nooit verdiept in de problematiek met zwerfdieren in het buitenland. Ik wist wel dat het daar niet goed was maar het was een ver van mijn bed show..
Toen ik me erin begon te verdiepen wist ik dat ik hier een doel had gevonden om me voor in te zetten en dat doe ik nu nog steeds met hart en ziel!

In 2017 zijn we officieel een non-profit stichting begonnen en ons netwerk is heel groot. Iets waar ik heel trots op ben omdat ik toch aan de wieg heb gestaan van deze prachtige zaak!

In 2022 hebben wij officieel een ANBI status verworven.

De naam Pandora heb ik gekozen omdat mijn andere Griekje zo heb genoemd nadat ik haar vergiftigd op straat in Griekenland heb gevonden. Pandora is in de Griekse mythologie een prachtige vrouw die haar nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en het vat opende wat haar verboden was. Uit het vat kwam alle ellende, pijn en narigheid die zich over haar en de hele wereld uit stortte. Als allerlaatste kwam uit het vat; hoop! En die hoop zag ik in de doodsangstige ogen van de lieve mooie hond die daar op straat op gruwelijke wijze richting haar einde ging..
Mijn eigen Pandora, prachtig mooie hond, straathond die alleen maar ellende had gekend, had hoop toen ze mij zag! Dus deze naam heb ik haar gegeven en ook onze stichting wat ik symbolisch vind voor alle zwerfhonden die alleen maar ellende en pijn kennen en die onze stichting hopelijk de hoop op een mooi leven mag geven...

Esther

Als kind ben ik opgegroeid met dieren en zij zijn altijd een onderdeel in mijn leven geweest. Een leven zonder kan ik mij eenvoudig weg niet voorstellen. Thuis is het dan ook wel een beestenboel, ik houd er van.

In 2020 was mijn eerste kennismaking met Pandora Stichting door een foto van Red met een oproep voor een foster. Red was een kettinghond, zijn foto raakte mij diep en zo ben ik in contact gekomen met Desiree van Pandora Stichting en is een geweldige samenwerking ontstaan. Ik mocht Red fosteren en daarna nog vele anderen. Allemaal mooie en lieve kanjers die een kans op een beter leven verdienen. Ik zou ze allemaal wel willen redden, helaas lukt dat niet…. Maar ik kan wel iets doen en dat is altijd beter dan niets doen! Mijn wens is dat er een tijd komt dat wij niet meer nodig zijn, omdat mensen geleerd hebben om op een respectvolle manier met dieren om te gaan. Tot die tijd blijven we doen wat we doen.

Voor Stichting Pandora ben k actief als foster, maar houd ik me ook bezig met het bijhouden van de website, administratieve handelingen, vervoer, noodopvang, eigenlijk alles als het nodig is.

Mijn droom is om samen met mijn dochter een eigen dierenhotel te starten.

Nikita

Paraveterinair

Ik ben Nikita en van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met dieren.

Ik ben opgegroeid met katten en op jonge leeftijd leerde ik ook omgaan met cavia’s.
Toen ik 3 was kreeg ik mijn eerste cavia, op die voorwaarde dat ik mee zou helpen met het hok schoonmaken en voeren. De cavia was mijn beste vriend en ik nam hem echt overal mee naar toe. In de kinderwagen als we boodschappen gingen doen, op vakantie. Waar ik was, was de cavia.

Na jarenlang zeuren kreeg ik eindelijk op mijn 12de een hondje genaamd Bincky. Bincky is een Jack Russel x Vlinderhondje en op dit moment (2021) is hij 8 jaar oud. Overdag mocht hij lekker bij oma zijn en in de avond en in de vakanties was hij dan bij ons.

Toen ik 14 was kregen we Lara, een superlieve Labrador Retriever, erbij. Ze was blijven logeren omdat ik mijn eigen dierenopvang gestart was. Na 4 weken zeiden de vorige eigenaren dat we haar mochten houden omdat ze niet meer voor haar konden zorgen. En tja, wie kan er dan nee zeggen tegen een lief kopje van 9 jaar? Helaas moesten we Lara in december 2017 in laten slapen wegens een hele agressieve vorm van lymfeklier kanker.

In 2017 was de Chihuahua van onze buurvrouw zwanger en ik mocht helpen bij de bevalling. Mijn moeder zei alleen wel dat ik moest beloven dat er niet nog een hond bij zou komen.
Uhm… oeps… mijn ogen vielen op een kleine zwart-witte Chihuahua pup, die ik uiteindelijk toch mocht hebben. Zijn naam werd Oreo.

Sinds 5 april 2020 hebben we er een Roemeense straathond bij genaamd Hazel. Hazel was een zeer getraumatiseerde hond. Maar gelukkig heeft ze door veel liefde en geduld veel stappen kunnen maken en is ze op haar oude dag een gelukkige hond.

Sinds 2 jaar vangen mijn moeder en ik honden op voor Pandora stichting. We hebben al heel wat hondjes opgevangen en een mooi thuis gegeven, nu zijn er nog een aantal in afwachting voor een gouden mandje.

Mijn droom is om samen met mijn moeder een dierenhotel te starten.

Tessa

Gedragsdeskundige

Ik streef naar eenheid tussen mens en dier
Al van mijn kindertijd heb ik een sterke en bijzondere band met honden.
Toen ik mij realiseerde hoe belangrijk honden in mijn leven zijn, ben ik op mijn zoektocht naar een liefdevolle en respectvolle manier van gedragstraining honden en hun baasjes gaan helpen puur op mijn gevoel!!!
Door als schakel en observeerder tussen hond en baas op te treden probeer ik de relatie tussen eigenaar en hond te verbeteren, honden zijn zeer openhartig en lijden door hun grote betrokkenheid onder bepaalde( familiale) omstandigheden.

Als gedragstherapeute help ik je met veel liefde om meer inzicht te krijgen in de gevoelswereld van je geliefde trouwe viervoeter.

Drie jaar geleden passeerde Brouno mijn eigen Griek die ik een huisje heb gegeven!! Zo leerde ik de lieve, hartelijke Desiree kennen en al snel klikte het en stelde ik me kandidaat om te helpen, wat mij veel voldoening geeft!

Buitenlandse hondjes hebben special needs!!
Ik werk ondersteunend als het nodig is.

Honden hebben voor mij een bijzondere plek in mijn leven!!
Zonder (mijn)honden kan ik mij mijn leven niet voorstellen

Romana

Cat adoption Roemenië

Hey hoii Mijn naam is Romana, ben 27 jaar en sinds kort ben ik bezig met het plaatsen van de lieftallige katten vanuit Roemenië. Dit doe ik allemaal tussen mijn werk, gezin en privé leven door. Waar ik tijd heb probeer ik zoveel mogelijk voor de stichting te doen zodat ook de lieverds uit Roemenië een 2e kans verdienen. Dit is allemaal ontstaan nadat wij onze lieftallige Quincy ook een roemeentje bij Desiree hebben gehaald in Venlo. Doordat vrienden van mij opzoek waren naar een lief vriendinnetje voor hun kat heb ik Desiree gevraagd om info. Dit was de eerste stap naar een heel mooi begin. Ben toen in contact gekomen met de super lieve dierenarts in Roemenië en na haar verhaal besloten om te kijken wat ik voor hun kon betekenen. Wat begon als een grote uitdaging is uitgepakt in iets heel moois! Er zijn al verschillende katten geplaatst naar een liefdevol for ever home. En zolang het mogelijk is ga ik proberen zoveel mogelijk voor hun te doen. Jullie kunnen altijd contact opnemen mochten jullie een lieve kitten of kat zoeken. Dit kan via de Facebook pagina Pandora Cat Adoption of via mail rajsmit1994@live.nl.

Tineke

Cat adoption Griekenland

Hallo, ik ben Tineke en ik zet me in voor de straatkatjes in Griekenland, voornamelijk uit de regio Skydra/Pella.
In 2017 kreeg ik de kans via Desiree om daar te gaan helpen als vrijwilliger, en tot op vandaag bleef ik me verder inzetten voor dit project.
Het probleem van zwerfdieren is hier nog enorm groot, het situeert zich naar het binnenland toe (Midden Macedonia) en daar is nog weinig bewustmaking omtrent zwerfdieren. Met uitzondering van enkele toegewijde vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de problematiek, maar een overheid die zich bekommert om de zwerfdieren blijft nog steeds UIT anno 2023. We doen wat we kunnen om de vele sukkels te helpen, dat gaat van vondelingen (kittens), vaak gedumpt…. tot volwassen katten die gewond worden gevonden en we alle hulp geven om er terug bovenop te komen.
Het blijft een moeilijke taak om adoptanten te vinden voor buitenlandse katjes, omdat er inderdaad ook in Nederland en België veel asiels vol zitten… Maar elk dier, hier, daar… verdient een kans op een mooi leven. Dus wij zetten ons in voor zij die over die grenzen zitten.
Elke adoptie is voor ons een win-win! We hopen nog veel ticketjes te mogen reserveren voor onze katjes richting België en Nederland! ❤

Gabi

Transport

Desiree kent onze chauffeur Gabi al vele jaren. In de afgelopen jaren kwamen ze mekaar steeds tegen bij andere transportbedrijven. Gabi is naast een waanzinnig goeie chauffeur ook nog eens een man met een groot warm hart voor dieren! De liefde die hij tijdens de toch vaak stressvolle reizen aan de dieren geeft en de lieve voorzichtigheid waarmee hij honden en katten tijdens aankomsten behoedzaam uit de bus haalt, daarbij goed op de veiligheid lettend, is gewoon uniek! Desiree heeft in de afgelopen jaren een heel scala ook aan slechte transporteurs gezien, waarin dieren onder erbarmelijke en vieze omstandigheden vervoerd werden.. Omdat een slecht transport zelfs de meest lieve hond kan breken zijn we de laatste jaren steeds hogere eisen gaan stellen aan vervoer. Onze honden worden perfect opgevangen en verzorgd in Roemenie, dan mag er van een transport niets minder verwacht worden! Sinds kort is Gabi zijn eigen bedrijf begonnen en heeft Pandora gevraagd of dit onder onze vlag mag. Iets waar wij natuurlijk geen nee tegen zeggen! Dus nu kunnen we met trots zeggen dat zowel onze bus als ook de chauffeur niets minder dan 5 sterren krijgt! Een modern ingerichte bus, met vaste kooien en ligkleedjes. Hygiëne is zeer belangrijk! Maar bovenal de liefde volle zachte hand van onze eigen Gabi! Met hem is nu echt de zorg van onze honden van A tot B (lees Z) top geregeld!